НОВИ КНИГИ В ДЕТСКИ ОТДЕЛ  

„Водните дечица”

е най-известната детска книга, написана от Чарлс Кингсли през 1863 г. Кингсли е свещеник, който посвещава произведенията си предимно на своите деца, като в някои от своите книги преразказва гръцки митове и легенди. „Водните дечица” той посвещава на най-малкия си син.

Главният герой Том е коминочистач, който няма родители и започва да работи за Гримс- суров и коравосърдечен човек.Следват редица водни приключения за Том, като чрез тях  той започва да се променя и да се отнася добре с другите.

Книгата съдържа упражнения, задачи и кръстословици, поднесени по подходящ начин за по-лесно усвояване на текста, на лексиката и на езика като цяло.

„Котаракът в чизми” e книга, написана от Шарл Перо, известен френски автор на приказки.

Главен герой е котаракът в чизми- една необикновена котка, която се отличава с остроумие и хитрост. Господарят на котарака е беден млад момък. Чрез своите хитрини котаракът успява да убеди краля, че господарят му е богат, в резултат на което момъкът се жени за кралската дъщеря.

Книгата съдържа упражнения и задачи за по-лесно усвояване на лексиката от текста.

 

„ Ваканция на две нива” от Дорийн Мънро е разказ за деца, които обичат ваканции, изпълнени с приключения.

Господин Фрийман решава да заведе внуците си на почивка със стария си двуетажен автобус.Децата му помагат да почисти, боядиса и поправи автобуса.След  обиколките с автобуса, всички отиват на плажа, където продължават с приключенията.

Книгата съдържа упражнения за усвояване на лексиката от текста, както и граматични задачи за подобряване на знанията по английски език.

 

„Фермата на стария Макдоналд” е от поредицата книги за най-малките с илюстрации и думи към тях, което дава  възможност за по-лесното им запомняне дори ако децата не могат да четат.

 

 

Struwwelpeter”  от Хайнрих Хофман съдържа кратки разкази с бележки след всеки текст, които улесняват четенето с разбиране и упражнения за усвояване на лексиката.

 За връзка

РЕГИОНАЛНА БИБЛИОТЕКА СМОЛЯН ДЕТСКИ ОТДЕЛ

ж.к. Нов център
Културен комплекс
ул. "Дичо Петров" 7
гр. Смолян 4700


тел.: 0301/62524
вътрешен-26